Коя книга на Роалд Дал да прочета?

За наше щастие Роалд Дал е автор на близо 20 книги за деца, но така изборът на четиво може да се окаже трудна работа. С помощта на сайта roalddahl.com  ви предлагаме няколко препоръки коя книга да изберете според интересите ви или това, което ви вълнува в момента.

За любителите на животни

Ако обичате животни и ви е грижа за другите същества, разгърнете „Костенурке, костенурке”, „Вълшебният пръст”, „Фантастичният господин Фокс” или „Жирафът, пеликанът и аз”. Някои забавни животни ще срещнете и в „Семейство Тъпашки”, както и в „Огромният крокодил“.

За бъдещите изобретатели

Ако обичате изумителните изобретения и трикове, вероятно ще ви харесат „Невероятното лекарство на Джордж”, „Чарли и Шоколадовата фабрика”, „Чарли и Големият стъклен асансьор” или пък „Дани – шампион на света”.

За любителите на справедливост

Харесва ли ви когато лошите си получават заслуженото? Ако отговорът ви е положителен, ви препоръчваме да прочетете „Вещиците”, „Матилда”, „Джеймс и гигантската праскова” или „Невероятното лекарство на Джордж”. Не пропускайте „Семейство Тъпашки“ и „Огромният крокодил“ – за ужасните постъпки и намерения винаги има ужасен край!

За вярващите в магии

Ако обичате магическите същества и номера, присъединете се към „ГДВ” в Страната на сънищата, удивете се на магическите сили на Матилда Уърмууд в „Матилда” или разберете какво планират да направят „Вещиците” с обикновените деца.

Не пропускайте да станете част от Световния ден на Роалд Дал – прегледайте предложенията ни за весел празник, хапнете шоколад и прочетете любимите си откъси с приятели!