Чарли Бъкет празнува 50-ти рожден ден с шумно парти навръх Световния ден на Роалд Дал 2014

Навръх Световния ден на Роалд Дал 2014, на 13.09. от 16.00 часа в Paradise center любимецът на децата по света Чарли Бъкет ще празнува своя 50-ти рожден ден с шумно българско парти!

Copyrights: Quentin Blake

Вълшебството на „Чарли и шоколадовата фабрика“ от Приказник №1 в света – Роалд Дал, вече 50 години радва малки и големи. Историята за Чарли Бъкет, петте златни билета, чудатите умпа-лумпи и изключителния господин Уили Уонка ни отвеждат в света на лакомствата, където и невъзможното е възможно! От кръговидни квадратни бонбони и кихаринки до блестяща бонбонена лодка и карамели за коса – мистър Дал знае как да твори чудеса. Неслучайно оригиналната книга е продадена в над 20 милиона екземпляра по света и е преведена на 55 езика. Каква е тайната магическа съставка на „Чарли и шоколадовата фабрика“, която вече половин век вълнува читателите от всички краища на света? Дали това са героите, които обичаме – Чарли и дядо Джо, или са героите, които не понасяме – Огъстъс Глуп, Майк Тиви, Верука Солт и Вайълет Борегард?

Празненствата по цял свят започнаха от 31 януари. Освен за киното и оперната сцена, тази година историята е адаптирана и за мюзикъл.  Годишнината се отбелязва по цял свят с много специални събития, игри, конкурси и фестивали, част от които освен че носят много радост и забавление на малките читатели, са и с благотворителна цел. Рожденият ден на Чарли включва и 3 специални юбилейни издания на книгата „Чарли и шоколадовата фабрика“, както и аудиокнига, в която Дъглас Ходж озвучава главния герой Уили Уонка. 

За да отбележи подобаващо Световния ден на Роалд Дал, изд. „Ентусиаст“ организира за почитателите на великия писател детски празник на 13 септември 2014 г. в Paradise Center – София от 16.00 до 20.00 ч. на първия етаж. Децата ще имат възможност да се включат в конкурс за рисунка по тема „Любимият герой на Роалд Дал“, ще получат много подаръци, сред които и специално изработени тефтерчета и закачалки „Не ме безпокойте, чета!” с юбилейната емблема „50 години „Чарли и шоколадовата фабрика“. Организаторите обещават много забавления, игри, награди и разбира се – шоколад. За настроението на гостите ще се погрижат актьори от интерактивно детско шоу, а малките читатели ще имат възможност да оцветяват илюстрациите на Куентин Блейк към книгата „Чарли и шоколадовата фабрика“. Гост на събитието ще бъде самият Уили Уонка, който ще връчи „златния билет“ на един от всички присъстващи. Какво още можете да очаквате, ще научите от разговора в „Денят започва с култура“ по БНТ.

За празника излиза и книгата „Огромният крокодил”, която ще бъде представена по време на събитието. Изданието е с оригиналните корици и за първи път с цветни илюстрации от самия Куентин Блейк, а петима щастливци, споделили снимка от събитието на страницата на издателство „Ентусиаст“ във фейсбук, ще получат „Огромният крокодил“ като подарък.

Ако обаче не можете да присъствате на детския празник, в никакъв случай не се отчайвайте! Събирайте тайфата и непременно си организирайте ваш собствен празник, а после ни разкажете на igra@detskiknigi.com как сте празнували. Трябват ви идеи? Изберете някой от 50-те съвета за чудно шантаво парти!