Фантастичните приключения на г-н Фокс

Богис, Бънс и Бийн – три ужасни старчета, поди и зли до мозъка на костите си. Богис, собственик на хиляди пилета, изяжда по три на закуска, обяд и вечеря. Бънс, господар на хиляди патици и гъски, обожава отвратителните понички с гъши дроб. Бийн – притежател на хиляди пуйки и ябълки, не яде нищо, но за сметка на това пие ябълков сайдер до припадък.

Богис, Бънс и Бийн са герои на Роалд Дал от книгата „Фантастичният господин Фокс“ (изд. „Ентусиаст“). Тримата ужасни фермери са толкова зли и стиснати, че не дават на никого нищо. За тяхно нещастие обаче, в съседство с фермите им живее семейството на г-н Фокс –  страхотна лисица, баща на четири малки лисиченца. Като всеки примерен баща, г-н Фокс изхранва семейството си, а понеже е изключително ловък, всяка вечер успява да открадне по нещичко от лошите фермери.

Един ден Богис, Бънс и Бийн решават да отмъстят на г-н Фокс за всички кражби и му устройват засада. Освен прекрасната пухкава опашка на лисицата, никой друг не успява да пострада, но тримата не се отказват. Докарват багерите и започва най-великата надпревара на века, достойна за рекорд на Гинес: лисици срещу багери. Кой копае по-бързо? По някаква щастлива случайност фермерите спират да копаят и започват да дебнат около дупката. Твърдо решени да уморят пленниците си от глад и жажда, Богис, Бънс и Бийн опъват палатките си, запасяват се с храна и застават на пост. Нека си чакат!

Докато фермерите злобеят и очакват да съсипят лисичето семейство, невероятно хитрият план на г-н Фокс проработва и се превръща в отмъщението на века! Защото една фантастична лисица, много благородна и с невероятен нюх, няма как да не успее, нали? Неговите приключения са достойно увековечени не само от перото на Роалд Дал, но и от четката на Куентин Блейк. Не пропускайте да се насладите и на двете!

Не пропускай и другите книги на Роалд Дал:

Автор: Вал Стоева