Невероятното лекарство на Джордж

Роалд Дал често е любимец на децата и ужас за по-консервативните възрастни. В неговите книги забавлението върви ръка за ръка с наказанието, а странните му герои в миг печелят сърцата на читателите. Вярвам, че вече сте се срещали с Чарли и Уили Уонка („Чарли и Шоколадовата фабрика“), Матилда и госпожица Хъни („Матилда“) или Главната Вещица („Вещиците“). Семейство Тъпашки, фантастичният господин Фокс и миячите на прозорци допълват колоритната картина от герои в книгите на английския писател, превръщайки фантастичния свят на историите му в истинска експлозия от цветове, вкусове и много забавления.

„Невероятното лекарство на Джордж“ (изд. Ентусиаст“) идеално се вписва в колекцията от шантави фантазии на Роалд Дал. В нея ще имате удоволствието да се срещнете с малкия Джордж и с ужасната му баба, да забъркате страховито лекарство и да се насладите на последствията до последната капка!

Джордж живее в къща на село с майка си и баща си (сравнително нормални хора, които не заемат особено важно място в историята) и с отвратителногадноужаснодосадната си баба. Старата вещица е готова да съсипе живота на всеки в къщата, но най-голямо удоволствие й доставя да тормози милия си внук. Един ден, докато трябва да пази старицата и да й даде лекарство точно в единайсет часа, Джордж решава да й отмъсти за целия несправедлив тормоз. Как обаче да преметнеш хитра бабишкера, без да те усети и да ти го върне тъпкано? Като й забъркаш ново лекарство!

Окрилен от гениалното си хрумване, Джордж забърква адско лекарство за своята баба, от което косата ви ще настръхне само докато четете съставките!

Шампоан за златист блясък

паста за зъби

крем за лице, обогатен с витамини

лакът за коса на Хелга

пудра модел „розов гипс“

полировка за паркети уаксуел“

     и какви ли още не чудновати съставки!

Предупреждението в началото на книгата – да не приготвяте лекарството у дома, защото е изключително опасно, – е абсолютно задължително, ако искате да си останете нормални читатели и да не ви сполетят последиците, които включват огън в гърлото, дим от ноздрите, излитане във въздуха, салто мортале и порастване на височина до няколко метра (като не споменаваме страничните ефекти)!

Смятате, че това е всичко? Напълно грешите, приятели! Защото бащата на Джордж, впечатлен от откритието на сина си, принуждава младия творец да сътвори ново лекарство. За потресаващите резултати от лекарство № 2, № 3 и № 4 прочетете повече в „Невероятното лекарство на Джордж“.

Роалд Дал наистина е великолепен разказвач. В допълнение към историята му получавате и жестоките илюстрации на Куентин Блейк, които ще ви помогнат да си представите нагледно резултатите от невероятното лекарство.

Не пропускайте ревютата на Милена Трендафилова за „Вещиците“ и „Фантастичният г-н Фокс“, както и ревютата ни за „Матилда“, „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Чарли и Големият стъклен асансьор“, „Жирафът, пеликанът и аз“, „Фантастичният господин Фокс“, „Костенурке, костенурке“, „Вълшебният пръст“, „Джеймс и Гигантската праскова“, „Вещиците„, „ГДВ“ и „Семейство Тъпашки“.