Имаме нужда от Вашата подкрепа!

Изграждането на грамотно поколение е мисия. Нейните резултати се виждат след години, но трябва да се действа днес. Не знаем какви ще са професиите на бъдещето, но едно е ясно: ако децата ни не притежават умения да четат, да осмислят прочетеното и да надграждат знанията си, те трудно ще успеят да се реализират.

Умението да четеш сам се развива в училище.

Желанието да ти четат и да четеш, да споделяш чуждия опит и да опознаваш себе си, се развива от раждането.

В продължение на години екипът ни стимулира децата да четат повече, а възрастните – да насърчават четенето по лесен начин, с точните книги. Ние подпомагаме децата и родителите да споделят радостта от съвместното четене и да развиват функционалната си грамотност.

Нужна ни е и Вашата подкрепа, за да продължим да работим активно.

Как можете да ни помогнете?

  • Пазарувайте от партньорите ни с промокод DK19

Основна част от дейността ни е задълбоченото четене на новоиздадени и класически детски произведения, писането на отзиви, подпомагането на учители и библиотекари да открият подходящи книги и индивидуалните съвети за родители.

Ние не продаваме книги, но ако пожелаете да закупите някое заглавие, можете да го направите през нашите партньори. С въвеждането на кода с кауза вие получавате отстъпка за ненамалени книги, а ние получаваме малка сума от вашата покупка, с която поддържаме дейността на фондацията и купуваме книги, които даряваме на училища, библиотеки и читателски клубове:

– онлайн книжарница Ozone.bg (код DK19 при завършване на поръчката дава 10% на ненамалени книги)

– онлайн книжарница Ние, децата! (код DK19 при завършване на поръчката дава 10% на ненамалени книги)

– онлайн книжарница Booklover (код DK19 при завършване на поръчката дава 10% на ненамалени книги)

– магазин на издателство Мармот (код DK19 при завършване на поръчката дава 10% на ненамалени книги)

– магазин на издателство Пурко (код DK19 при завършване на поръчката дава 10% на ненамалени книги)

– магазин на издателство Carrot (код DK19 при завършване на поръчката дава 10% на ненамалени книги)

  • Запишете се за бюлетин

  • Дарете средства

Средствата, които набираме, ни позволяват да предлагаме още повече специализирани материали, свързани с насърчаване на четенето. Ще проучваме още по-задълбочено нуждите, интересите на българските деца и ще търсим решение на проблемите в сферата на грамотността.

Освен дейността на сайт Detskiknigi.com, ние развиваме и други инициативи като Национална награда „Бисерче вълшебно“, „Пътуващите сандъчета“ и др. Когато дарявате, Вие ни помагате да срещаме децата с книгите, които ги превръщат в знаещи и можещи индивиди.

Помагате ни да подкрепяме и общността от възрастни, ангажирани с насърчаване на детското четене. Те работят напълно доброволно, но имат нужда от нови книги.

Ще се радваме, ако ни подкрепите с еднократна сума или с месечно дарение. Можете да дарите средства по някой от следните начини:

По банкова сметка:

Титуляр: Фондация „Детски книги“

IBAN: BG21FINV91501216063431

BIC: FINVBGSF

Банка: ПИБ АД

Чрез PayPal: