Руски производител на танкове издаде „патриотична“ детска книжка

Една от най-големите оръжейни фирми в Русия, „Уралвагонзавод“, издаде книга за танкове, предназначена за деца от предучилищна възраст, съобщи BBC.

Илюстрованата книга „Приключенията на малкия танк“ разказва историята на танк–играчка, който случайно е забравен в музея на оръжейното предприятие. Танкчето прекарва нощта, като се среща с истинските големи танкове и слуша истории за техните „приключения“ в чужди далечни земи.

Книгата, написана от известната детска писателка Светлана Лаврова, „ разказва на децата в предучилищна възраст за впечатляващите бойни машини по достъпен и увлекателен начин“ казват от „Уралвагонзавод“. 

„Този проект ще повиши чувството на патриотична гордост и ще породи интерес към инженерното дело сред подрастващото поколение.“, мотивират те своето решение да издадат детска книга.

„Уралвагонзавод“ произвежда бойни машини в уралския град Нижни Тагил над 80 години. Това обаче не е първия експеримент на фирмата с детските книги. Отново с пропагандна цел, тя вече е публикувала тийнейджърска книга, която може да бъде открита в училищните библиотеки в областта.