Лора Филипова

Лора е родена в много симпатичен град на брега на Дунава, но въпреки това почти до 20-тата си година не знае да плува. Точната година на раждане няма да уточняваме, за да не се изплашат малките деца, а учениците да не се стресират от смятането с големи числа.;-)

Като малка често й се налагало да доказва, че знае кой е Яворов, а понякога и да рецитира неговото стихотворение посветено на съименничката й. След излизането на сериала „Туин пийкс” в България пък при запознанство неизменно чувала: „О-о-о, Лора Палмър!”

Въпреки „литературното” й име, Лора завършва математическа гимназия във Видин, а после и „Стопанско управление” в Софийския университет. Книгите и четенето си остават обаче основната й страст, за което обвинява преди всичко семейството си, в което много се чете.

Има две деца – Петър и Мая, – които доста успешно запълват почти цялото й време. Естествено време за четене не й остава много, затова Лора се е изхитрила да чете книгите на децата си. Е, налага се все пак да ги използва като слушатели.

Обича да ходи пеша, по възможност извън града, а за да се наслади на страхотни гледки е готова да изтърпи няколкочасов преход в планината. Пак заради панорамните гледки планира в скоро време да направи полет с парапланер.