Валентина Минчева

Тя се казва Валентина и това е едно от малкото неща, които със сигурност могат да се кажат за нея. Защото Валя обича промените. Понякога е строга и сериозна (и малко скучна даже!), а друг път е весела и забавна и може да те накара да се смееш дори когато ти се плаче.

Валя е от Ловеч, където е завършила любимата си езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” (трябва да видите колко гордо произнася името й всеки път, когато някой я попита). По-късно е учила нещо, което помпозно представя като „Връзки с обществеността”, и друго, което нарича „Творческо писане”. Защото Валя обича да пише. Дори е публикувала детски роман, който се казва „Мария и децата на Ламски”.

В момента Валя казва, че наваксва с детството си, когато не е чела достатъчно детски книжки. Затова от известно време редува четенето на книги-за-големи с четенето на книги-за-малки.

Валя обича да пътешества и когато го прави, изпълнява три ритуала – винаги опитва от местната кухня, винаги научава по някоя чужда дума и винаги купува магнитчета и картички за своите приятели.

Не обича студеното време, заядливите хора и десерти с пъпеш.

Мечтае да има голямо семейство, с което да обикаля света.

Можете да й пишете от ТУК