Екип

Вал Стоева
главен редактор
Валентина Стоева завършва НГДЕК, а после следва "Политология" и "Дипломация и международни отношения". От 2008 г. се занимава с насърчаване на четенето сред децата. Създател е на сайт Detskiknigi.com, а през 2013 г. основава фондация за насърчаване на четенето „Детски книги“. Носител е на званията „Посланик на библиотеките“ и „Рицар на книгата“. Основен координатор е на Национална награда „Бисерче вълшебно“. Майка на дъщеря (2002 г.) и син (2014 г.). Докторант по специалност "Теория на четенето" в СУ "Св. Климент Охридски".
FacebookTwitterLinkedIn
Лора Филипова
главен редактор
Лора Филипова е икономист по образование и професия, а от 2012 г. насърчава четенето сред децата. Тя е изпълнителен директор на фондация „Детски книги“ от основаването й през 2013 г. и главен редактор на сайт Detskiknigi.com. Следи за изпълнението на проектите и координира кампаниите за насърчаване на четенето на фондацията и работата на екипа. Отговаря за създаването на международни партньорства. Носител на званието „Посланик на библиотеките“ (ББИА, 2015 г.). Майка на син (2007 г.) и дъщеря (2010 г.). Почитател е на детските книги, планините и сладкишите.
Яна Кръстева
сътрудник
Родом от Бургас, но първата й книжна любов е Васил Славов Фотев от варненското село Рупча. След математическа гимназия следва икономика в София и вече две десетилетия се занимава с международен транспорт. С наслада и настървение инвестира свободното си време във филми, театрални спектакли, мюзикъли, курсове по чужди езици и танци. Появата на племенничките й преди десетина години я мотивира да се зарови отново в прекрасния свят на детските книги в търсене на подходящи съвременни четива. След раждането на сина си през 2018 г. продължава да колекционира детски книги с двойна скорост. Когато попадне на книжен бисер, изгаря от желание да го сподели с всички, които обича и/или цени.
Владимир Аргиров
сътрудник
Преоткрива очарованието на детските книги преди няколко години, когато попада отново на поредицата за „Малкият Никола“ и комиксите за Тентен и оттогава жадно поглъща огромни количества. В последните месеци чете и книги за най-малките покрай едногодишния си син Тома. Не забравя и книгите за възрастни и редовно следи изпълнението на своя читателски план. Роден в Пловдив, където дълги години в свободното си време свири на класическа китара. Работи в областта на международната търговия, а извън работата се интересува от театър, кино, музика, учене на чужди езици и катерене. Двамата със съпругата му Яна обожават да ходят на куклен театър.
Валентина Минчева
сътрудник
Павлина Радославова
сътрудник
д-р Катя Кирилова
сътрудник