Нощ на книгите за Хари Потър и в Силистра

Силистренските малки и големи почитатели на момчето-магьосник с белег като светкавица ще могат да отпразнуват любовта си към историите на Дж. К. Роулинг на 2 февруари от 16.00 часа в РБ “Партений Павлович”. Регионалната библиотека ще отбележи Нощта на книгите за Хари Потър за втора поредна година, а библиотекарите обещават много книжни приключения и забавления.

Ако и вие искате да отбележите събитието, но нямате възможност да присъствате, можете да организирате собствен магьоснически празник. За вдъховение и идеи вижте специално създадения организационен пакет, който може да бъде свален тук.

Всички организатори на събития могат да се включат и в конкурса на българския издател на книгите за Хари Потър, „Егмонт”, за най-креативна украса на празника. Създателят на най-хубавата украса ще получи специална награда – илюстрованите издания на „Хари Потър и философският камък“ и „Хари Потър и стаята на тайните“.

Издателство „Егмонт“ ще споделя информация за всички тематични събития и призовава организаторите им да информират за планираните от тях инициативи на имейл адрес office@egmontbulgaria.com. Специална интерактивна карта ще обедини всички събития в нощта на 2 февруари 2017 г. в световен мащаб: www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map