Поредица „Сам Силвър, тайният пират“

Сам Силвър е момче като всички останали на неговата възраст. Само едно нещо го отличава от тях: пра-пра-прадядо му е бил прочут пиратски капитан. Сам обаче дори не подозира това, докато един ден не се случва нещо необикновено. Вълните донасят до брега бутилка с писмо, писано от дядо му преди повече от 300 години. В бутилката има и златна монета, която се оказва вълшебна и връща Сам назад във времето…

Поредицата е изпълнена с пиратски приключения и много любопитни случки. Ще се хареса на младите читатели на възраст от 6 до 13 години и ще ги пренесе на борда на истински пиратски кораб, чийто екипаж често изпада в героични ситуации!

Книги, издадени до момента на български език:

Качете се със Сам Силвър на борда на пиратския кораб “Морски вълк”, за да преживеете едно шеметно морско приключение! Научете кои са членовете на страховития „Морски вълк“ и вижте дали пиратите ще приемат Сам Силвър сред тях! А ще успее ли Сам да отведе екипажа до скритото съкровище, или пиратите ще го изхвърлят през борда?

Ревю за книгата ще откриете тук.

Сам Силвър и моряците от пиратския кораб “Морски вълк” завладяват един испански галеон, за да отнемат натовареното на него злато. За тяхна изненада обаче златото вече е откраднато и то от тайнствен призрачен кораб! Що за загадки крие призрачният екипаж и има ли смелчак, готов да се изправи срещу най-страховития кораб в моретата?

Ревю за книгата ще откриете тук.

“Морски вълк” влиза в страховита битка с вражески кораб. Когато димът се разнася, Сам разбира, че приятелката му Чарли е изчезнала. Възможно ли е да е отвлечена? Кой смее да отвлича смелото момиче – пират? Сам ще трябва да събере цялата си смелост, за да спаси Чарли.

Ревю за книгата ще откриете тук.

На борда на “Морски вълк” се появява нов пират, който бързо става любимец на целия екипаж. Но Сам Силвър подозира, че той крие някаква тайна. Разследванията на момчето почти го отвеждат до задънена улица, но после… Как да убеди приятелите си, че новият моряк им готви смъртоносен капан?

Ревю за книгата ще откриете тук.

Корабът “Морски вълк” е принуден да спре за ремонт на прочутия с лошата си слава Драконов остров. Според моряшките предания там живее страховит дракон. Но никой не знае как изглежда, защото никой не се е върнал жив, за да разкаже. Ще успее ли Сам да се измъкне от пещерата на дракона?

Ревю за книгата ще откриете тук.

Пиратът Черното сърце, заклетият враг на капитан Блейд, е жаден за отмъщение! Той пленява “Морски вълк” -­ кораба на капитан Блейд – и изхвърля екипажа на пуст остров! Ще успее ли Сам да помогне на капитана и моряците да си върнат кораба и да надхитрят Черното сърце? Как ще завърши двойната игра?

Ревю за книгата ще откриете тук.

Мадал ­- вожд на едно карибско племе и стар приятел на капитан Блейд, има нужда от помощ. Мирното селце на племето му е нападнато от неизвестни злодеи, а жителите му са пленени. Ще успеят ли Сам Силвър и дръзките му другари да оправдаят очакванията на вожда и да ги спасят?

Ревю за книгата очаквайте скоро.

Хари Хоп, помощник-капитанът на пиратския кораб “Морски вълк”, в игра на карти печели карта на съкровище! Ала то е скрито на безлюден остров в лабиринт от пещери, където мнозина пирати са губили пътя… и живота си. Накъде ще отведе тази карта Сам и неговите приятели ­- до купчина злато или до зловещ край?

Ревю за книгата очаквайте скоро.