Поредица „Приключенията на Минерва Минт“

„Всичко може да се случи, стига да вярваш истински!“

Поредицата „Приключенията на Минерва Минт“ разказва за преживелиците на малката Минерва и нейните приятели Рави и Томазина в малкото, но безкрайно любопитно градче Пемброуз. В него се крият вълнуващи тайни, които само смелите приятели могат да разкрият.

Поредицата е подходяща за деца на възраст от 8 до 14 години, но вероятно и по-големите с удоволствие ще изследват загадките, предложени на читателите от Елиза Пуричели Гуера. А ето и самите книги, издадени до момента на български език:

Минерва Минт е на девет години и живее в огромна къща на върха на една скала. Няма родители, защото, току-що родена, била забравена от тях в пътна чанта на Лондонската гара. За щастие приятелите й Рави и Томазина са готови да й помогнат да намери родителите си. Заедно те основават “Бандата на кукумявките”, таен клуб на любителите на приключения!

Ревю за книгата ще откриете тук.

Корнуол изглежда спокойно място, но там все се случва нещо, което изисква бързата намеса на Минерва и приятелите й. Този път в Пемброуз пристига един непоносим археолог, за да посети пещерата на Мерлин. Но дали това е наистина пещерата на прочутия магьосник, или е само легенда, която да привлича туристи?Минерва, Рави и Томазина са решени да разкрият загадката…

Ревю за книгата очаквайте скоро.

Призракът на прочутия Блек Барт, най – свирепия пират, съществувал някога, сее ужас сред обитателите на Пемброуз. Дали е вярно, че докато бил жив, бил толкова лош, че духът му нямало да намери покой, докато не извърши някое добро дело? Минерва и приятелите й са решени да разберат това. В крайна сметка в Корнуол границата между възможното и невъзможното е много тънка…

Ревю за книгата очаквайте скоро.