Познай герой № 2 в „Приказки любими в рими“

Включете се в играта „Познай героя“ в нашите специални приказни дни в рими и си спечелете награди!

Как? В периода 05.02. – 14.02.2014 г. ще публикуваме картинките на 8 героя от историите, събрани в книгата „Приказки любими в рими“ (изд. „СофтПрес“). Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията (независимо дали коментари от сайта или Фейсбук-коментари). Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите награди, осигурени от изд. „СофтПрес“. Победителите ще обявим на 17.02.2014 г.

Осем героя, една томбола и три книжни награди…

Всичко е във вашите ръце!

Вторият герой е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 06.02.2014 г.:

Тримата братя, решени да опазят златните ябълки на баща си, са герои в любима на децата приказка. Лошотията на по-големите юнаци и смелостта на най-малкия брат ще покажат на малчуганите кое е добро и кое – зло, а премеждията на най-младия герой в Долната земя ще вдъхновят бъдещите юнаци да растат силни и честни.

Приказката е адаптирана и претворена в стихове от Любомир Николов. Майсторството му ще ви омае и ще ви преведе през чудните преживелици на „Тримата братя и златната ябълка“:

„…Пораснали в къщата тримата сина,

та станали цяла юначна дружина

и рекли на татко си: „Тате, ще бдим

и златните ябълки ний ще спасим.“