Подари приказка на деца в риск

Дарете нова или стара детска книжка или играчка. За това призовава фондация Тръст за социална алтернатива в своята дарителска кампания „Подари приказка“, която започна на 6 септември и ще продължи до 15 октомври 2019 г. Благотворителната кампания цели събиране на детски книжки и играчки, които ще помогнат за езиковите умения и цялостното развитие на деца от 0 до 2 г., родени в бедност или в семейство в риск.

Даренията можете да правите на място в офиса на фондацията на адрес София, бул. „Патриарх Евтимий“ 64 всеки работен ден между 9 и 18 часа или да ги изпращате с наложен платеж на същия адрес.

Организаторите споделят, че нямат конкретни изисквания към дарените книжки и играчки, но смятат за най-подходящи тези, които подпомагат развитието на децата в най-ранна възраст.

Кампанията е в подкрепа на проекта „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“ на Тръст за социална алтернатива, който се фокусира върху млади майки в икономически неравностойно положение, очакващи първото си дете. В рамките на между 50 и 64 домашни посещения екипите по проекта осигуряват специализирана грижа, подкрепа и нови знания на младите родители. Към момента са обхванати 140 майки и техните деца.