Ричард Лъвското сърце

Във времена на смели воини, трубадури и рицари – преди има-няма 850 години, на английския престол се възкачва крал Ричард Лъвското сърце. На връщане към родната си Англия след Третия кръстоносен поход, кралят е пленен от австрийския херцог Леополд V. и император Хенрих VІ., а за освобождаването му е поискан нечувано висок откуп. Лесно ли се пренасят 100 000 марки сребро и кой е Блондел? Всичко това се заемат да разузнаят младите детективи с машина на времето.

След посещението на Ким в средновековно село, момичето е възхитено от трубадурите и техните прекрасни гласове. Реакцията на приятеля й Леон е коренно различна – за него странстващите певци са страхливци, които единствено могат да пеят и не вършат нищо полезно. Как се разрешават подобни спорове? С пътуване назад във времето, естествено!

Младите детективи поемат на път с машината на времето, за да се озоват в лапите на шайка разбойници, подготвящи кражбата на откупа за освобождението на Ричард. На косъм от страховит край, децата биват спасени от смел боец с лютня на рамо. Досетихте ли се кой е той? Самият трубадур Блондел – любимец и приятел на Лъвското сърце. Радостни от спасението си, децата поемат с мъжа към замъка Трифелс, за да се озоват отново в ръцете на престъпниците.

Освободени от загадъчната си египетска котка, детективите и Блондел се озовават в императорската крепост, срещат се с Ричард, Леополд и Хенрих. Натъкват се и на предател в крепостта – младата прислужница Изберга. Но за кого ли работи тя и кой желае да отмъкне откупа, предназначен за освобождението на Лъвското сърце?

Много неизвестни в едно уравнение, коварни планове и един мъж с маска, дирижиращ събитията. Кисело зеле, странноприемници и маскираната кралица Елеонора Аквитанска, нагърбила се с трудната задача да спаси обичания си син – крал Ричард.

И в тази книга детективите Ким, Леон, Юлиан и Кия проявяват своята находчивост, съобразителност и смелост, разкривайки кой стои зад мъжа с маската. Искате да разберете? Няма нищо по-лесно – грабвайте „Ричард Лъвското сърце“ и потегляйте на детективско приключение!

Не пропускайте да се включите в кампанията „Читателска щафета“ и прочетете за приключенията на детективите в ревютата за убийството на Филип Македонски, пиратът на кралицата, олимпийските игриподпалвачът на РимТутанкамон,викингитемагическия елексирмонголитетайнствения отмъстителДелфийския оракул и фараонката Хатшепсут.

Занимателна детективска игра ще откриете тук, а подробна информация за Лоршкия манастир – тук 🙂