Кой, как и защо: убийство в театъра

„Читателска щафета“ напредва, а с нея – и прочетените от мен книги 🙂 Вие четете ли? Ако все още не сте разбрали как да си спечелите награди – вижте правилата. Аз пък ще ви разкажа за един доста интересен, макар и не толкова популярен раздел от историята – Македонското царство.

Чували сте за Александър Велики и невероятните му пълководнически способности? Знаете как е завладял огромна част от света? Но известно ли ви е как се е възкачил на престола? Именно това разбрах от пътуването си с детективите Ким, Леон, Юлиан и Кия – за убийството на цар Филип Македонски.

Тримата приятели и египетската котка, впечатлени от информацията, че македонският цар Филип е убит по време на театрално представление, решават да проверят нещата сами. С помощта на Темпус те се пренасят в Еге – столицата на Македония. Годината е 336 г.пр.Хр., а приятелите ще участват в театралната постановка, поставяна от Критон. Независимо от злобното излъчване на царица Олимпия и ожесточената кавга между Филип и Александър, на която децата стават неволни свидетели, всичко изглежда спокойно… До момента, в който соматофилакът Павзаний не пронизва с меча си цар Филип!

Кой стои зад зловещия заговор? Дали младият Александър, желаещ да се възкачи на престола? А може би майка му Олимпия или някой заклет враг на царя? Крие ли Филип Македонски тайна, довела до трагичната му смърт и каква е наградата на един убиец?

Тримата приятели се впускат в смело преследване на истински престъпник из македонските земи. Вдовицата Родула, тайните писма и заплахата за живота на…Александър? Олимпия? Какво крие Меда?

Пътуването до Македония, подхванато от малките смели детективи, крие много неизвестни. Дали този път приятелите ни няма да се провалят и ще се измъкнат ли невредими?

Не пропускайте да изпратите и формата си за участие в „Читателска щафета“!

Ако искате да прочетете още за пътешествията на детективите, вижте ревютата за олимпийските игриподпалвачът на РимТутанкамон,викингитемагическия елексирмонголитетайнствения отмъстителДелфийския оракул и фараонката Хатшепсут.

Занимателна детективска игра ще откриете тук, а подробна информация за Лоршкия манастир – тук:)