Заговор в града на мъртвите

Съдбата си знае работата! Напълно се бях отчаяла, че явно няма книги, които хем да са интересни, хем да допълват образованието в училище и да обогатяват общата култура. Но се оказа, че греша.

Преди известно време попаднах на страхотна поредица с криминално-исторически загадки на издателство „ФЮТ“ – „Детективи с машина на времето“. Написана от Фабиан Ленк, поредицата задоволява напълно всичките ми изисквания, а те никак не са малко: интересен сюжет, добре изградени образи, отлично структуриран текст, обогатяване на въображението и на общата култура и още, и още…

Освен страхотната криминална загадка, в края на книгата има обяснение за епохата и личността, споменати в книгата, както и специален речник с думите, свързани с този исторически период.

Главните герои са три деца – Юлиан, Леон и Ким. Изключително ученолюбиви и с невероятна страст към миналото, те разработват проектите си по история в градската библиотека, докато един ден Юлиан споделя за голямата тайна, завещана му от дядо му Реджиналд, починалия библиотекар. Каква е тайната?

В библиотеката се крие специална стая на времето – Темпус, през която можеш да отидеш където си пожелаеш назад в историята, стига силно да го искаш!

В първата книга, „Заговор в града на мъртвите“, приятелите се пренасят във времето на фараонката Хатшепсут, наричана още „съвършената богиня“. От заглавието сигурно ви става ясно, че някой силно желае да убие жената фараон, възкачила се на престола на Древен Египет.

Освен вълнуващ сюжет, книгата предлага на читателите любопитни факти за обичаите в Древен Египет, като например мумифицирането. И със сигурност подкрепя по интригуващ и приключенски начин трупането на знания по история.

 

Вземете книгите с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.