Викингски приключения

Страховитите викинги… Здрави, ужасяващи, смели мореплаватели или грабители? Историята не дава еднозначен отговор на въпросите ни! И ако за някои викингските ярли са извор на вдъхновение, според други те просто предвождали шайките кръвожадни разбойници.

Не знам вие кое мнение споделяте, но, да си кажа честно, аз бях на страната на Ким. Въпреки посещението в специалния викингски музей Хайтхабу (област Шлезвиг, Гермения), момичето е напълно убедено в разбойническото поведение на викингите. Дори възторжените обяснения на Леон и Юлиан не могат да я спечелят на тяхна страна. Но как най-лесно се решават подобни спорове? С пътуване назад във времето!

Трите деца и Кия потеглят с помощта на Темпус към Хайтхабу през 965 г. В този период викингският град процъфтява под ръководството на ярла Ерик. Странни на вид къщи, кораби с драконови глави и смели воини се срещат тук. С помощта на новия си приятел Тьорги, детективите намират не само работа, но и покрив над главата си. Но…

Винаги има едно „но“. Чичовците на Тьорги са сполетени от нещастие – Гунбьорн е безследно изчезнал, а Равен е толкова уплашен, че не проронва и дума. Дали всичко това се дължи на свещения меч на Один, който Ерик пленява и донася в градчето?

Легендите за тролите – ужасяващи същества, които се появяват в гъстата мъгла, се преплитат с проклятието на меча на Один, който магьосницата Арнора желае да унищожи.

Ще успеят ли тримата приятели да оцелеят в напрегнатата битка? Студена ли е водата в Шлай и кой стои зад ужасното предателство?

Аз вече знам!  Confident

Разберете и вие, а после си припомнете как протече „Читателска щафета 2“!

Автор: Вал Стоева