Загадката на Тутанкамон

Една от най-вълнуващите загадки на историята се крие зад маската на момчето – фараон…

Тутанкамон, възкачил се на престола на могъщия Египет още дете, едва 9-годишен. Тутанкамон, починал внезапно на 18 години, погребан в Долината на царете и единственият, чиито гроб е запазен през вековете, за да ни разкрие величествената тайна на египетските фараони… Нещастен случай или убийство причинява смъртта на момчето – фараон? Това решават да разберат и малките детективи, пътуващи с машината на времето!

В „Тайната на Тутанкамон“, тримата приятели се пренасят обратно в Древен Египет. След посещение в музея, те са силно запленени от историята за младия фараон и решават непременно да разгадаят тайната му, скрита зад златната погребална маска.

Политайки обратно в 1327 г. пр. Хр., децата попадат в Тива. Вече в свои води (нали помните, че веднъж бяха тук, когато помогнаха на Хатшепсут и се запознаха с Кия?), децата решават да си намерят работа в двореца, но… египетските богове май са на друго мнение.

Спасявайки младия Ити от ръцете на преследвача му, детективите намират подслон в къщата на младия египтянин. Техният нов приятел се оказва масажист на фараона и тъкмо когато приятелите са спокойни, че ще намерят онова, което търсят, се случва най-голямото нещастие…

Гонения, тъмници, тичане по покривите на Тива и залавянето на един предател… Кой се крие зад сянката, заподозряна за убийството на Тутанкамон? Защо убийците рисуват знака на Сет? Кой съпровожда детективите в пътуването им до Египет?

Не пропускайте да разберете в „Тайната на Тутанкамон“, а после изпратете и формата си за участие в „Читателска щафета“!

[club]