Божана и опазването на природата

Сигурна съм, че вече познавате всички книжки от поредицата „Малката Божана“. Днес с огромно удоволствие ще ви припомня книжката, която ми направи най-силно впечатление от пътешествията на героинята – „Малката Божана в Деня на боклуците“.

Хрумката за нея дошла, когато малката Божана открила перушинка на двора и я сметнала за боклук. Тогава баба Б. подхванала темата за красотата на наглед безполезните боклуци оттам се появила цяла книжка.

Книжката е необичайна и с друго: повечето четива за деца с еко-тематика разказват за последиците от замърсяването и колко е важно да пазим природата, но аз лично не бях срещала история, провокираща децата да се  замислят какво е било предназначението на боклука преди да стигне до кофата за смет!

За „Малката Божана в Деня на боклуците“ ви разказахме преди време в нашата „Зелена седмица“, посветена на Световния ден на земята. Ревюто ще откриете тук.

Представям ви и резултатите от проведения конкурс „Необичайната история на непотребния боклук“, вдъхновена тъкмо от книжката за малката Божана, спечелила сърцата на българските деца и станала дори носител на наградата „Бисерче вълшебно“ 2013!

Не пропускайте да научите повече и за другите книжки от поредицата: „Малката Божана в нощта на чудесата“, „Малката Божана в подводния свят“, „Малката Божана в магазин за смехорийки“, „Малката Божана и чудовището Тъмп“, „Деца дописват „Малката Божана“.

Включете се и в конкурса ни „Какво харесвам в Малката Божана?“ оттук и си спечелете книжка от поредицата.

 Автор: Вал Стоева