Малката Божана в магазин за смехорийки

Малката Божана е прекрасна детска поредица, в която всяко дете може да открие по нещо любопитно: я някоя фея от друга планета, я някое чудовище или пък непотребен боклук, превърнат в чудна история.

Ако си спомняте, преди време ви разказахме за три от книжките в нашия специален „Месец на Малката Божана“. Тогава се забавлявахме, откривахме героите и опазвахме природата заедно. Докато с вас вървяхме по стъпките на героинята, писателката Божана Апостолова и нейната внучка – малката Божана – успяха да съчинят още две щури истории, за които ще ви разкажем в новата ни едноседмична кампания „Малката Божана“ 2

Знаете ли как се играе на магазин? И шестнайсет какво струват покупките? Хмм, ако искате да си напазарувате, най-добре да посетите магазина на Божана. В него тя продава сандвичи, сок, банани и сладолед. Един ден обаче нейната баба решава да поеме нещата в свои ръце и започва да предлага в малкото Божанино магазинче… С-М-Я-Х! Смях в бутилки и в буркани, и в панички, и с лъжички… Бурканите, пълни с весели истории, вицове и истински смешни случки толкова развеселяват баба и внуче, че без малко да се пръснат от смях.

За да се посмеем и ние, двете авторки описват някои от най-забавните истории, които откриват в бутилките със смях. Докато ги хапват, двете разказват ли, разказват… За магарето Цонко и глупавата мечка, за Стефчо Пантата и помирението на родителите му, за горската книжарница и неволите на Белия заек. А за да е още по забавно, малката Божана, голямата Божана и дядо Чон си устройват истинско смеховито пиршество!

„А пък с баба се разбрах

да си купим още смях.

Смях в бутилки и буркани – 

всичко весело да стане!“

А вие продавате ли смях? Ако все още не ви е хрумната тази идея, не пропускайте да почерпите от опита на двете Божани и ни разкажете вашата смешна история на мейл igra@detskiknigi.com.

Автор: Вал Стоева