Малката Божана, чудовището Тъмп и приятелството

Какво може да се случи в една история за малко момиченце и страшно двуглаво чудовище според вас? Да станат приятели, колкото и странно да ви се струва това.

Момиченцето е малката Божана, която вече познавате, а чудовището е Тъмп, който се ражда от тъмнината, живее в нея и при първия лъч светлина изчезва, за да се пови на следващата нощ на друго място. Между двамата се заражда П-Р-И-Я-Т-Е-Л-С-Т-В-О. Какво точно е то и дали е по-добре да живееш с приятели или без, най-добре ще разберете от срещата на Божана и Тъмп с кукувицата.

Като истински приятели Божана и Тъмп искат да доставят удоволствие един на друг. Желанието на Божана е да стане принцеса със звезди в роклята, звезден прах по обувките и слънчеви лъчи в косата. Светлината обаче е смъртоносна за Тъмп и само жертвоготовността му ще позволи на момиченцето да се понесе към Млечния път с най-добрите си приятели – Фантазията и чудовището.

А Тъмп е чудесен водач – той ще разкаже на малката Божана сума ти интересни неща за Млечния път, за старогръцките богове и дори какво е Кумова слама (за нея и аз не бях чувала).

Илюстрациите на Костадин Костадинов отново са перфектното допълнение към историята, а аз лично съм влюбена в извивките на Тъмповата опашка!

„Малката Божана и чудовището Тъмп” е чудесна книга за новия приятел когото срещаш неочаквано и който живее само за теб и обича само теб, пък било то и само до появата на първата утринна светлина. Може ли някой да устои на такава покана за приятелство?

Автор: Лора Филипова

[club]