„Сам Силвър, тайният пират“: опознай героите

Поредицата „Сам Силвър, тайният пират“ на Джан Бърчет и Сара Воглър ще допадне на всяко момче, а и на немалко момичета. Сам може да пътува назад във времето и става наблюдател на пиратския кораб „Морски вълк“. Героят и новата му пиратска компания се забъркват във всевъзможни приключения (най-често свързани със съкровища, разбира се). Ето и малко информация за целия екипаж на кораба:

Сам Силвър е най-обикновено момче. Живее в крайбрежното градче Бекуотър Бей, където родителите му притежават малък ресторант за риба и картофки. Той намира на брега бутилка с вълшебен златен дублон, с чиято помощ се пренася в 1706 година на борда на пиратския кораб „Морски вълк”. Mомчето става част от екипажа и проявява завидна съобразителност и смелост в пиратските начинания. Докато траят пътуванията на Сам 300 години назад във времето, в настоящето минава само миг, така че не му се налага да обяснява отсъствията си.

Капитан Томас Блейд е смелият водач на „Морски вълк”, който се страхува единствено от папагали, макар и да не го признава. (Сред екипажа се шири слуха, че като бебе е бил накълван от папагал!) Управлява пиратите си с твърда ръка, но справедливо. Той е необичайно честен за пират, държи на думата си и е верен на приятелите си. Със злия пират Черното сърце са заклети врагове и неведнъж се сблъскват в морето („Двойна игра”).

Чарли Флийтуд е единственото момиче – пират на борда на „Морски вълк”. (По принцип пиратите не допускат жени на кораба, защото се смята, че присъствието им носи нещастие.) Как Чарли попада на ‘Морски вълк” и печели място в екипажа става ясно в „Островът на скелета”. Единствено тя знае, че Сам пътува във времето и с готовност го прикрива.

Фернандо е матрос на „Морски вълк“, което означава, че отговаря за такелажа. Майстор е в катеренето по въжетата, вдигането и спускането на платната. Въпреки крехката си възраст е печен пират и действа умело с камата. Отначало няма доверие на Сам и го смята за шпионин, но след като Сам спасява живота му, стават приятели.

Хари Хоп е помощник капитан на „Морски вълк”.

Като закоравял пират има един дървен крак, което обаче никак не му пречи в работата.

Нед Уейнрайт е боцман.

Той не оставя нито един член на екипажа да се размотава по палубата и непрекъснато намира занимание на Сам, Чарли и Фернандо.

Питър Крадок е корабният готвач, за голямо съжаление на всички на борда. Манджите му са неизменно отвратителни. Неговата рачешка яхния дори става причина Черното сърце да плени „Морски вълк” и екипажа („Двойна игра”).

Бен Хъдсън е корабният интендант, който отговаря за провизиите и финансите.

 

Синбад е черният корабен котарак с отвратителен нрав. Всички пирати на борда се страхуват от неговите нокти. Своенравното животно се сприятелява единствено с Чарли и е готов на всичко, за да й помогне в трудна ситуация.

Гарван е корабният папагал. Тъй като капитан Блейд има страх от папагали, всички на борда се преструват, че това е карибски гарван. От там и името на птицата.

 

Рисунките са дело на Лио Хартас, илюстратор на поредицата „Сам Силвър, тайният пират“. 

Не пропускайте да научите всичко за приключенията на Сам Силвър и се включете в конкурса ни за пиратска карта.