Тайният пират Сам Силвър: Островът на скелета

Сам Силвър е обикновено момче, прекарващо времето си в игри на футбол и в шляене край морския бряг. Освен обичайните момчешки занимания обаче, той крие голяма тайна! При една от разходките си Сам открива стара бутилка с истинско пиратско писмо в нея. Писмото е от пра-пра-пра-дядо му Джоузеф Силвър и в него се разказва за тайнствен остров и скрито съкровище. Учуден от находката си, Сам Силвър потърква монетата, придружаваща писмото в бутилка, а тайнствен вихър го отнася право на борда на „Морски вълк“ – пиратски кораб от висока класа.

Не е лесно да убедиш шайка пирати, живели преди триста години, че не си шпионин на губернатора и че наистина имаш идея къде е скрито несметно богатство. Макар и на косъм от смъртта, Сам съумява да убеди Хари Хоп, Нед Уайнрайт и капитан Блейд да го пощадят и да потърсят заедно съкровището. Къде обаче е скалата като перка на акула, за която никой не е чувал? В опит за разследване, Сам и пиратите слизат на пристанището в Тортуга. Докато рови в спомените на стар моряк, времето напредва и момчето е оставено на произвола на съдбата, преследвано от странници. Те обаче не са шпиони на губернатора, а преследвачи, търсещи малко момче. Тъкмо на него се натъква Сам и го спасява с помощта на котарака Синбад. Двете деца поемат с малка лодка към отплаващия „Морски вълк“ и спасяват живота си на косъм. А приключението тепърва започва!

Пиратите се отправят по стъпките на капитан Джоузеф Силвър в търсене на тайнствения остров – акулска перка. Докато плават в открито море, се натъкват на отколешните си врагове – „Усмихнатият череп“ и капитан Червеното сърце. Изстрели, морски маневри и Фернандо, увиснал на счупената рея в борба за живота си… Напрегнатият сюжет се нажежава още повече, когато пиратите достигат до скалата , а бурните течения заплашват да разбият кораба. Монетата на Сам го зове да изостави опасното приключение и да се върне в наши дни, но може ли потомъкът на истински пират да изостави екипажа в беда? Огромни вълни, разбити кораби и скелет, пазещ огромно съкровище… Всичко това ще откриете в книгата за тайния пират Сам Силвър – „Островът на скелета“.

Новата поредица за пиратските приключения на Сам Силвър ще допадне на по-малките читатели, които имат желание да четат интересни книги, но се плашат от дебелите томове. Книгите за тайния пират разказват любопитните истории с подходящ шрифт, илюстрациите допълват текста по приятен начин, а непознатите морско-пиратски термини са обяснени под линия. В началото на книжките ще откриете карта на съкровището, а след нея – рисунки на целия морски екипаж на кораба „Морски вълк“. Историите за пирати ще стимулират въображението на младите читатели и със сигурност ще преживеете някоя морска битка или поне ще „минете по дъската“!

Автор: Вал Стоева