Сам Силвър играе „Двойна игра“

Лятото и поредицата за приключенията на тайния пират Сам Силвър са естествено добра комбинация. Затова не е чудно, че с готовност отгърнах „Двойна игра” (изд. ФЮТ), Сам потърка вълшебния златен дублон и двамата се озовахме на борда на пиратския кораб „Морски вълк” през 1706 година.

Там обаче положението се оказа доста критично. Отвратителният пиратски капитан Черната брада и неговите главорези са пленили капитан Блейд и екипажа му. Хитроумните и смели усилия на момчето да ги спаси не дават резултат. Моряците от „Морски вълк” са захвърлени на пуст остров с идеята, че сами ще се избият, а корабът е откаран за продажба.

Другарите на Сам Силвър обаче не са обичайната шайка от безсъвестни и озверели пирати, а истински екип. С капитан Блейд начело първо трябва да измислят как да напуснат острова и да стигнат до Порто Кабало, а после да спасят кораба си, ако вече не е продаден. Историята отново е доста динамична, изпълнена с обрати, успехът пак виси на косъм, но не липсват и комични ситуации.

От „Двойна игра” можете да очаквате всичко, което сте получили от предишните книги в поредицата. С едно допълнение: освен обичайната бърза и комбинативна мисъл, Сам Силвър неочаквано и за себе си проявява нелоши актьорски способности. Удава му се да заблуди Черната брада и започва да води опасна двойна игра, която накрая без малко да му изиграе лоша шега.

Всички тези опасности обаче ще му помогнат да си изясни собствената самоличност и ще му подскажат какво да изобрази на семейния герб на Силвърови за училищния проект. Аз мога да ви разкрия само, че няма да са риба и пържени картофки!Tongue Out

Ревюта на останалите приключения на Сам Силвър, които сме чели: „Островът на скелета”, „Корабът призрак”, „Смъртоносен капан”, „Отвличането” и „Огънят на дракона”.

Автор: Лора Филипова