Рик Риърдън със собствен импринт

Disney-Hyperion обявиха, че стартират нов импринт съвместно с автора на хитовата поредица за Пърси Джаксън Рик Риърдън, съобщава Publishers’ Weekly. Импринтът с името Rick Riordan Presents ще се съсредоточи върху издаването на книги с митологични елементи, предназначени за читатели на възраст 8-12 години.

В свое изявление Риърдън казва:

“Нямам търпение да започнем работа по това ново начинание. Да намираме и популяризираме други автори, които пишат увлекателна художествена литература за 8-12 годишните. Да ги подкрепим в проучването на множеството пленителни митологии по света, както и да подпомогнем разширяването на спектъра на книгоиздаването.“

Първите издания на Rick Riordan Presents са планирани за лятото на 2018 година, когато ще бъдат публикувани 2 книги. Те няма да бъдат написани от Рик Риърдън, който ще бъде по-скоро в ролята на наставник отколкото автор. Той ще преглежда ръкописи и предложения и ще дава редакторски бележки и съгласие за одобрените проекти. Риърдън ще се включи активно и в промотирането на книгите и авторите както с широкото си присъствие в социалните мрежи, така и с появата си на събития.