Минерва Минт разкрива тайната на пирата Блек Барт

Минерва Минт е червенокоса смела госпожица, която умее да прави куп интересни неща: да се катери като катерица, да плува като риба и да лети като стрела с колелото си. Всички тези умения момичето придобива само, защото родителите му са го изоставили в пътна чанта на гара „Виктория“ в Лондон преди девет години. Минерва обаче не живее в английската столица, а в малкото градче Пемброуз, където обитава тайнствена наследствена вила заедно с госпожа Флопс.

За щастие на Минерва, тя открива верни другари, обичащи приключенията. Техните имена са Томазина Краули (дъщеря на лорд и лейди Краули, много умна и красива, със страст към опасностите) и Рави Капуур (индиец, чиято майка държи пощата в селото).Тримата основават „Бандата на кукумявките“ и решават да търсят истината за произхода на Минерва, както и да помагат на всички, изпаднали в беда.

Тъкмо в беда попадат жителите на Пемброуз, щом страховитият призрак от „Легендата за пирата Блек Барт“ (изд. ФЮТ) започва да броди в околността. Всички се ужасяват от кръвожадния пират, привличал корабите с фалшиви сигнали, ограбвайки ги безмилостно. Докато разследват историята на пиратската шапка, която „улавят“ в пущинака, децата откриват прелюбопитната история на сестрите Бартоломей – пиратът Блек Барт е бил техен прароднина, а заради коварния си нрав той бил проклет да носи нещастие на рода си, докато не извърши едно добро дело.

В опитите си да хванат призрака и да го принудят да се промени, трите деца му устройват капан. За нещастие гъста като каймак мъгла заплашва да ги запокити в морето при една погрешна стъпка. След много перипетии тримата преживяват нощта и откриват една ужасяваща тайна, която само те могат да извадят наяве!

Ще успеят ли да убедят призрака да им сътрудничи? Дали зад образа му не се крие някой друг? А къде са скрити съкровищата на пирата Блек Барт? Елиза Пуричели Гуера ще ви поведе на вълнуващо пътешествие, от което можете да се измъкнете невредими само с много ум и добри приятели като Минерва Минт!

Книгата „Легендата за пирата Блек Барт“ е част от поредицата „Приключенията на Минерва Минт“ и е включена в кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“! Проверете всичко за щафетата тук и се включете – срокът е до 08.01.2015 г.!

Другите книги от поредицата: „Бандата на кукумявките“, „Островът на Мерлин“ и „Градът на гущерите“.

Автор: Вал Стоева