Пъзели и загадки – подарък за Демира от Минерва Минт

Както знаете, Демира Недева е само на 8 години, но чете наистина много и наистина бързо 🙂 Ето какво ни изпрати младата книжна принцеса веднага след старта на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“:

Когато четеш книгите за Минерва Минт, затваряш очи и се пренасяш в приключенски светове, пълни с пъзели и загадки, а героите са толкова интересни и сладки.

Минерва Минт – червенокоса, къдрава чаровница с лунички и зелени очи, покрай нея безброй заплетени съдби, а с Пипи Дългото чорапче според мене са като сестри.

„Бандата на кукумявките“ ме грабна още със заглавието си. От първата страница на книгата разбираш, че Минерва е намерена в куфар на лондонска гара, когато е нямала годинка дори; че притежава огромна вила и че чистачката, която я намира, ще се грижи за нея. Какъв старт на живота – люлката ти е куфар, родители липсват и хиляди неизвестни!

Минерва Минт пораства и се заема с разгадаване на своето минало. Намира двама верни приятели в лицето на Рави и Томазина и заедно с тях се впуска в решаването на тайнствени загадки. Според Минерва Минт всичко може да се случи, стига да вярваш наистина. И на тях им се случват много приключения и забавления.

Представяте ли си какво е да живееш в огромна вила заедно с лисици, язовец, снежни кукумявки и един папагал, който постоянно те нарича „Грозна дъртака“?!? Представяте ли си какво е да имаш такава дарба, че когато някой те лъже, да те сърбят петите?!? Готови ли сте в името на приятелството да се преборите с големи страхове, да висите хванати за туфа трева над скалите и да не знаете дали ще издържите? Ето това е „Бандата на кукумявките“! А как може да накарате десетки кукумявки да дойдат при вас, може да ви покаже само Минерва Минт…

За вас не знам, но аз ще прочета всички книги от поредицата, защото нямам мира да разбера кой оставя детето си в куфара? И защо?..

Автор: Демира Недева, 8 г.

Книгата е част от поредицата „Приключенията на Минерва Минт“ и е включена в „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“.