Кои са победителите в конкурса „Украси празниците“

Конкурсът ни за ръчно изработена коледна украса в снимки “Украси празниците” приключи и с гордост споделяме, че за краткото време, в което се проведе, получихме близо 100 снимки на коледна украса от деца на различна възраст от цялата страна.

Малките творци наистина успяха да изненадат екипа ни с ръчно изработените от тях красиви коледни картички, апликации, триизмерни картички, рисунки, гипсови и текстилни фигурки, книгоразделители и какво ли още не.

Още по-впечатлени бяхме от съпричастността и загрижеността на второкласниците на г-жа Мария Петрова от ОУ „Райна Княгиня“, Пловдив, които съвсем в духа на предстоящите празници са заделили една част от изработената от тях коледна украса за благотворителни търгове за техни връстници.

Задачата да изберем най-красивата и оригинална украса беше наистина трудна, но накрая се спряхме на коледните книгоразделители на децата от с. Труд. Библиотеката към читалището ще получи книгата с хартиени модели “Аз правя украса за Коледа” на изд. Софтпрес, както и коледна книжка за четене.

По традиция и съвсем в духа на Коледа, ще раздадем и няколко поощрителни книжни награди. Те отиват при:

– 3 клас при ОУ „Св.Климент Охридски“ град Крън за страхотните дядо Коледа;

– Антония Шопова и нейния снежен човек;

– Динка Костова от Нова Загора – също с чудесен снежен човек.

На победителите честито, а на останалите благодарим за чудесното коледно настроение!

Не пропускайте да се включите и в конкурса „Традиции и обичаи от твоя край“ – книжната награда наистина е страохтна!

Пълна галерия с изпратените снимки на коледна украса можете да разгледате тук.