Конкурс „Традиции и обичаи в твоя край“

Ние от Detskiknigi.com обичаме традициите. Те не само носят характерния за народа ни дух, но и са успели да съхранят българското през вековете, преплитайки народните вярвания с живота в днешния модерен свят.

Всичко е изтъкано от традициите – нови и стари, наши лични или наследени от прадедите ни. Характерните за всеки край на България обичаи пък са толкова интересни, че ни вдъхновиха не само да ви разкажем за тях, но и да потърсим с ваша помощ най-нетрадиционните ритуали.

В периода 16.-30.12.2014 г. ще търсим най-любопитните обичаи и ритуали, свързани с коледните и новогодишни празници. Ако искате да се включите, пишете ни на мейл editors@detskiknigi.com и ни разкажете как празнувате светлите празници във вашия край и във вашето семейство. Кои ритуали спазвате? Имате ли свои традиции? Какво си спомняте от своето детство, свързано с коледните празници?

Най-интересното писмо ще си спечели чудесната книга на д-р Валентина Шарланова – „Български традиционни празници и обичаи“, предоставена от изд. „Ентусиаст“.