“Бисерче вълшебно” 2015 започва с гласуване за плакат на наградата

Като всяка книжна награда и „Бисерче вълшебно“ си има плакат. За първи път плакатът на третото издание на единствената в България награда за най-добра детска книга, избирана от самите деца, ще съдържа в елементите си рисунка. Коя да бъде тя, ще определите Вие – читателите!

19 талантливи млади художници от НУИИ „Илия Петров“ – София се включиха в предизвикателството и нарисуваха картини на тема „Чети и мечтай“. Вече можете да станете част от журито и да определите коя от всички картини ще стане основата на плаката на наградата.

Това може да стане като разгледате албума с рисунките на младите художници – http://bit.ly/1CojanX. Изберете онази, която ви допада най-много и отговаря на темата „Чети и мечтай“ и гласувайте като отбележите името на художника във формата. Крайният срок за гласуване е 20.01.2015 г.

Подборът на заглавията, които ще бъдат включени в списъците за гласуване на наградата “Бисерче вълшебно” 2015 вече започна, а докато чакат отварянето на линиите за гласуване на 05.02.2015 г. читателите могат да предлагат за включване в списъците книги, които отговарят на следните критерии:

– да бъдат детско-юношеска художествена литература, подходяща за някоя от трите възрастови категории: 6-8 години, 9-11 години, 12-15 години;

– да са издадени през 2014 г.;

– да спазват книжовните норми на българския език;

да не съдържат дискриминационни елементи от всякакъв вид.

Предложения се приемат до 15.01.2015 г. чрез специална форма на сайта на наградата.

 Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ се организира от фондация „Детски книги“ и от 2014 година се провежда под патронажа на г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България.