Титанично пътешествие с Каспар – котешкият принц

Сигурно сте чували името „Каспар“. Днес обаче няма да ви срещна с духчето Каспар от анимационните филмчета, а с един истински благородник – „Каспар: котешкият принц“ (изд. ФЮТ).

Принц Каспар Кандински е черен котарак с твърд характер – както подобава на знатна особа! Собственичката му, руската графиня Кандински, отсяда в хотел „Савой“ в Лондон, за да пее в Кралската опера. Тя наема пиколото на хотела Джони Хоп да се грижи за скъпоценния любимец и дори се сприятелява с момчето. Но не за дълго!

Тъжен инцидент слага край на приятелството между красивата графиня и Джони. Нещо повече, момчето трябва да се грижи за Каспар. Той обаче упорито отказва да се храни и е обзет от разрушителна тъга, заплашваща да го погуби. Докато не се запознава с Елизабет Стантън или просто Лизибет.

Малкото палаво момиченце е отседнало с родителите си в хотел „Савой“. Като почти всяко дете, тя не желае да спазва правилата, по които живеят богатите изискани особи и постоянно се забърква в неприятности, изправяйки косите на родителите си. Един ден Лизибет открива Каспар в стаята на Джони и между тях тримата пламва невероятно приятелство. Джони дори спасява живота на палавницата!

За съжаление всяко хубаво нещо има своя край. Настъпва денят, в който семейство Стантън трябва да отплава за Америка, където живее. Пътешествието им ще се осъществи с най-големия и сигурен кораб – чудото „Титаник“. Силно натъжен, Джони изпраща приятелката си Лизибет до кораба и дори й подарява Каспар. А после…

Ех, има ли как пътник без билет да остане незабелязан? В какви приключения попадат младите герои и може ли една котка да преплава Атлантическия океан – всичко това ще научите от книгата на Майкъл Морпурго!

Не пропускайте да прочетете отзивите ни за други книги на Майкъл Морпурго: “Боен кон”, “Слон в градината”, “Сянка”, “Пеперуденият лъв”, „Невероятната история на Адолфус Типс“, „Супер!“, „Костенурката Занзибар“ и „Историята на редник Пийсфул“.

 

Вземете книгaта с код DK19 от Ozone.bg 

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.