С деца на Пролетния базар на книгата

Денят на славянската писменост и култура, 24 май, е последният ден от Пролетния базар на книгата, а ето на какви събития можете да присъствате с децата си там в събота и неделя:

23 май

11:00 Представяне на Виктор Самуилов (сцена/ляв полуетаж, НДК)

Най-добрият детски автор и носител на националната награда „Константин Константинов” 2015 за цялостно творчество и чудната художничка Зара Буюклийска стоят зад великолепното издание със закачливото заглавие „Не е честно” (изд. „Жанет 45“). Много изненади, преливащи багри, смях и лудории за всички, независимо от възрастта им.

11:00 В царството на пластилиновите фигурки (щанд № 105)

Детска работилница за пластилинови зверчета, изработени по уникалния метод на

Рони Орен и неговата книга „Тайните на пластилина“ (изд. „Лабиринт“)

11:00 Среща с автограф: Михаил Вешим (щанд № 111)

Детската книга „Заведи ме вкъщи” (изд. „Сиела“) на популярният български автор бе сред номинираните заглавия в категория „Майстори” на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” 2015

11:00-14:00 Среща с автограф: Юлия Спиридонова (щанд № 321)

Почитателите на авторката ще се запознаят с най-новата й книга за деца „Бъди ми приятел” (изд. „Кръгозор“) – история за истинското приятелство, за обичта, за смелостта да бъдеш различен, за това, че с истинските, с важните неща не бива да се правят компромиси. От 11,00 до 13,00 ч. на щанда на издателството ще гостува и илюстраторът на книгата – Пенко Гелев.

Извън панаирната програма, в книжарница „Хеликон-Витоша“, от 13:00 часа Неделчо Богаданов и Робърт Блонд ще представят „Българ: книга-игра. Тайната на пиратския остров“ (изд. Сиела).

Очаква ви едно приключение с пирати, тайнствени мултимилиардери, говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, оживели скелети, демони, най-опасните престъпници на света, граф Монте Криско, армията от диви на лейди Гага и зловещия пиратски главатар сър Роман Фокстър! И пирати!!!

Запознайте се с Българ, Пешо, Аспарух, Унуфри, Дебелия престъпник, полицай Борис, Миша, Билко Бибитков, Супер Спиро, Бети, Хорацио и много други герои от света на Българ! Изследвай Стария град на Несебър и седемте острова от мистериозния Пиратски архипелаг в Черно море! Опитайте се да изпълните съдбоносната мисия на баба Кукуруз, за да спасиш света на Българ от сигурно унищожение! И пирати!!!

По време на представянето Неделчо Богданов ще обяви конкурс „Нарисувай корица за Българ“! Предложения за корица може да публикувате на FB страницата на Българ – https://www.facebook.com/BalgarTheShow?fref=ts.

Конкурсът стартира от 25.05 (понеделник) и ще приключи на 25.06 (четвъртък) 2015 г. Авторите на най-добрите 10 корици ще бъдат наградени с книгата „Българ: Книга-игра. Тайната на пиратския остров“ и постери от филма.   

24 май

11:00 Представяне на учебни помагала от Издателство „Просвета“ (сцена/ляв полуетаж, НДК)

„Вълшебно лято“ – весели ваканционни книжки след 1. и 2. клас, и „Моят първи речник“ за ученици от 1. до 4. клас.

11:00-14:00 Среща с автограф: Юлия Спиридонова (щанд № 321)

Почитателите на авторката ще се запознаят с най-новата й книга за деца „Бъди ми приятел” (изд. „Кръгозор“) – история за истинското приятелство, за обичта, за смелостта да бъдеш различен, за това, че с истинските, с важните неща не бива да се правят компромиси.