Елмърово четене в Столична библиотека на 23 май

Всички малки читатели могат да чуят историите за симпатичния кариран слон Елмър в събота, 23 май, от 11 часа, в Детския отдел на Столична библиотека. От красивите шарени книжки на Дейвид Маккий ще чете Лора Филипова, редактор на www.detskiknigi.com, а слушателите ще могат да оцветят свой собствен Елмър и да си направят елмърова маска. Срещата с пъстроцветния слон е част от традиционното съботно четене в библиотеката под надслов “Кой обича приказки”, организирано по инициатива на обичаната детска писателка Юлия Спиридонова – Юлка.

След края на елмъровото четене можете да се срещнете с Юлка на Пролетния базар на книгата в НДК и да се запознаете с най-новата й книга за деца „Бъди ми приятел”. Юлка и илюстраторът на книгата, Пенко Гелев, ще раздават автографи от 11 до 14 часа на 23 май на щанда на ИК „Кръгозор” (щанд №321, етаж 3). Ако не успеете да дойдете за срещата в събота, Юлка ще ви очаква на същото място и по същото време на 24 май, неделя.

Елмър и Лора със сигурност ще отидат да кажат „Привет!” на Юлка, също като страховития Грузулак, с когото децата ще могат да се срещнат в Столична библиотека още следващата събота, 30 май, когато четец ще бъде Вал Стоева.