Принцесешки истории и други страхотни приказки :)

„Принцесешки истории и други необикновени случки“ (изд. „Рибка“) ще ви зарадва със забавните, гарнирани със страхотно чувство за хумор модерни приказки на Катя Антонова.

В книгата ще откриете точно дванайсет кратички истории за не толкова хубави принцеси, за не толкова умни красавици, за не толкова страшни чудовища и дори за необикновени животинки. Въображението на авторката е разплискало из страниците на книгата толкова фантастични разкази, че няма как да не се зарадваш на свежия хумор, осмиващ някои от неприятните човешки качества като алчността и глупостта например.

Модерните истории изненадват с прямотата си за нещата от живота и с поднесените по ненатраплив начин съвети. Катя Антонова не размахва пръст поучително, а провокира децата да се замислят кое е хубаво и кое – не, посредством веселите случки на своите герои. Принцеси с пъпки от целуване на жаби, приятелките Поли и Пепи, грозната принцеса Дора и алчната красавица Мая, белият Зъбъл и любопитният Досьо (разбирай досадник) ще предизвикат много усмивки и на вашите лица.

Красивите илюстрации бележат дебюта на младата художничка Мира Мирославова, която е създала приказна атмосфера, напълно подхождаща на историите, съчинени от Катя Антонова.

Може би някои от читателите знаят, че квадратното издание с твърди корици не е първото издание на книгата. През 2011 г. принцесешките истории излизат на пазара под логото на изд. „5 минути“.

Разлики между старото и новото издание има, например:

  • Интересно е решението на авторката да предложи на читателите игра след всяка приказка в първото издание. Докато откриват разликите, майсторят си вкусна торта или пазаруват човешки качества за 20 пари, децата могат да разговарят с мама, татко или приятелчетата си за необикновените истории на Катя Антонова и неусетно да си изграждат представа за доброто и лошото в човешкото поведение. В новото издание игрите липсват.
  • В първото издание всяка приказка е илюстрирана от различен художник. Пъстрите илюстрации са поверени на Антония Еврова-Вербрюхе, Васил Неделчев, Евгения Николова, Мила Лозанова и Светлана Мирчева. Разликата в стиловете на всеки художник създава известен колорит, но и разсейва малките читатели. В новото издание единствен художник е Мира Мирославова – чрез този избор се внася хармония във възприятията.
  • Първото издание е с меки корици, докато при второто твърдите корици и плътната хартия придават на книжното тяло особен финес.

Трудно е да се прецени кое издание има повече достойнства. Ако притежавате старото издание, не пропускайте да си набавите и новото, за да можете да сравнявате на воля.

 

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.