Премиера на новите мотски приключения “Спасяването на хълцащата принцеса”

Пухкавите герои на Радостина Николова, мотовете, отново се впускат във  вълнуващи приключения. Новата мотска книжка, “Спасяването на хълцащата принцеса” излиза на бял свят на 2 юни 2015 година. В третата част от поредицата верните почитатели на принцеса Пагу и нейните поданици ще научат как Мукс и компания се отправят на пътешествие в търсене на лек срещу хълцането на най-малкото мотче в Мотилия.

Представянето на книгата ще бъде по време на  втория рожден ден на Анимационно студио Павилион, част от което е илюстраторката на мотовете Мелина-Елина Бондокова.

Поредицата „Приключенията на мотовете” с автор Радостина Николова и илюстратор Мелина-Елина Бондокова е една от най-успешните български детски поредици в последните години. Първата книга “Приключенията на мотовете” бе отличена с първо място в наградата “Бисерче вълшебно” 2014 в категория „Млади читатели“. Поредицата включва още „Мукс отвръща на удара”, няколко „Приказки от света на мотовете” за по-малките деца, както и книжка за оцветяване. „Приключенията на мотовете” се разпространяват и на английски чрез www.amazon.com, както и чрез най-посещавания интернет портал за детски стоки www.mumzworld.com.