Пиратското приключение на Спондж Боб

Ако имате деца под 10 години, най-вероятно сте гледали анимационния сериал на Nickelodeon за Спондж Боб Квадратни гащи или поне сте чували за него. Отскоро гъбата е герой и на поредица от книжки, подходящи за малки читатели, които вече имат известна увереност в четенето.

В “Пиратите на Бикини Ботъм“ (изд. Колибри) всичко започва в ресторанта „Хрупкавият рак“ с въпроса защо ракбургерът се нарича така. Спондж Боб не знае отговора, а г-н Рак, не е в настроение да обяснява, защото го измъчва носталгия по времената когато е пътувал по моретата. За да го зарадват, Спондж Боб и Патрик преобразяват ресторанта на кораб, при това толкова добре, че той бива взет на абордаж и отвлечен от истински пирати. По неволя Спондж Боб, Патрик и мрънкачът Сепия също стават част от екипажа. Пиратският живот разкрива неподозирани способности у малката гъба и скоро Спондж Боб застава начело на екипажа. Пиратските му изпитания обаче тепърва започват, защото на хоризонта се появява капитан Планктон, който преследва рецептата за ракбургерите.

Как ще завърши пиратското приключение на Спондж Боб и приятели и дали морският живот им допада, можете да прочетете в “Пиратите на Бикини Ботъм“. Шрифтът е подходящ за младите читатели, пряката реч преобладава, което прави книжката лесна за четене от децата. В допълнение илюстрациите на Хари Мур са в стила на анимационния филм, което допълнително привлича вниманието им. Ако изпитвате трудност да убедите детето си да почете някоя книга вместо да гледа телевизия, бихте могли да го изкушите с “Пиратите на Бикини Ботъм“.

Автор: Лора Филипова