Познай героя: ден 9 – Мюмлата (дъщерята на Мюмлата)

„Познай героя“ е рубрика, организирана съвместно от „Детски книги“ и изд. Дамян Яков в рамките на „Месец на МУМИНИТЕ“.

В продължение на 30 дни (от 1. до 30. ноември) ще ви предизвикваме да познаете героя от книгите на Туве Янсон, показвайки ви картинка с неговия облик. Вашата задача е да оставите коментар под статията с името на героя до 20.00 часа. Познаете ли, ние автоматично ще добавяме името ви в цилиндъра на магьосника, от който всяка седмица един от позналите някой от героите, ще печели книжна награда, осигурена от изд. Дамян Яков. Колкото повече герои познаете, толкова по-голям е и шансът ви да си спечелите награда.

Първата ни седмична награда грабна Стефан Ганчев, а кой ще е вторият късметлия, ще разберем само след няколко дни!

 Познайте кой е героят на снимката:

Мюмлата (дъщерята на Мюмлата) е сестра на малката Мю и полусестра на Снусмумрик. Майка им също се казва Мюмлата. Бидейки мила и услужлива голяма сестра, скоро Мюмлата поема отговорността за грижата за по-малките си братчета и сестричета.

Въпреки, че родителите им са едни и същи, а и си приличат много на външен вид, Мюмлата и малката Мю са доста различни една от друга. Мюмлата е по-спокойна от сестра си и често мечтае да срещне любовта на живота си. Тя често обезумява от любов и изпада в романтични блянове.

Мюмлата често носи розова рокля и връзва косата си на кок по същия начин, по който я носи и малката Мю. За пръв път Мюмлата се споменава в книгата „Мемоарите на татко Мумин“, за която ще прочетете ревю съвсем скоро.