Когато се чувствам…добър

Дойде ред и на последната книжка от страхотната поредица „Когато се чувствам…“, дело на авторката Трейси Мъроуни. „Когато се чувствам…добър“ е може би най-най-любимата ми част от историите за пухкавото зайче, защото самата аз се опитвам да бъда добра. Но какво е добротата?

Тя е като слънцето! Да си добър изисква усилия, ако си забравил да си сложиш специалния костюм. Ако обаче ти идва отвътре, веднага ще познаеш, че добротата е дошла на твоята улица – тогава се чувстваш грижлив и с удоволствие помагаш на останалите около теб. Знаеш ли колко е важна една усмивка от сърце или трохичка внимание в подходящия момент? А подозираш ли колко хора правиш щастливи, когато си добър и вежлив? Но по-важното е друго…

Да бъдеш добър към другите е хубаво, но по-важно е да бъдеш добър към себе си. Ако непрестанно се укоряваш за нещата, които не ти се получават добре, вместо да се наслаждаваш на онези, в които си наистина силен; ако не се грижиш за тялото и душата си и не използваш вълшебните думички, ще направиш сам себе си нещастен. Нужно ли е това? Не мисля!

Добротата е прекрасно чувство. То кара всички около теб да греят, окрилени от вниманието ти. Когато си добър, ти си усмихнат и игрив, а също и по-толерантен, по-мил… Как да разпознаеш чувството на доброта? Прочети книжката за зайчето и ще разбереш!

За родителите: както и в предишните книжки („Когато се чувствам…щастлив“, „Когато се чувствам…самотен“ и „Когато се чувствам…уплашен“), тук също има съвети от австралийски психолог. Те ще ни насочат към верния път, по който да вървим в усилията си да превърнем децата си в силни и уверени личности. В „Когато се чувствам…добър“ съветите ни показват как добротата се отразява на детето ни и на околните и ни помагат превърнем мъниците си в страхотни личности.

Автор: Вал Стоева

[club]