Познай героя: ден 5 – Снусмумрик

Снусмумрик е философ – бродяга, който скита по света, ловейки риба и свирейки на своята хармоника. Той носи всичко необходимо в раницата си, вярвайки, че прекалено многото притежания правят живота твърде сложен.

Снусмумрик е безгрижен и весел, а и харесва да размишлява за нещата. Той винаги идва и си отива, когато пожелае. Има доста почитатели в Муминската долина, особено сред по-малките и по-стеснителни обитатели. Муминтрол е най-добрият му приятел, а малката Мю му е полусестра.

Снусмумрик посреща всяко ново същество и събитие с любопитство и отворено сърце. Харесва му да прекарва времето си в Муминската долина с мумините, но през ноември той винаги се отправя на юг за зимата, завръщайки се в Муминската долина отново през пролетта.

Загадъчният Снусмумрик не избягва компанията на другите, но предпочита да пътешества сам. По време на пътешествията си, той изследва нови места и пробва късмета си в риболова. Снусмумрик обича да се шляе през нощта и особено на лунна светлина. Той никога не пита за имената на местата, които посещава, а просто се наслаждава на пътуването.

Винаги носи тъмнозелена широкопола шапка и старо опърпано палто в същия цвят. И никога, ама никога не поставяйте табелки с имена в присъствието на Снусмумрик. Ненавижда ги!

Прочетете повече и за останалите герои Муминтрол, мама Муминка, татко Мумин и малката Мю.