Известни са късметлиите в томболата за билети за „Майка ми Гъската“

Музикалният спектакъл за деца Майка ми Гъската е едно от най-интересните явления на българската сцена. Изящното съчетание между музиката на Морис Равел, петте френски приказки на Шарл Перо, Мадам д`Олноа и Мадам дю Бомон и илюстрациите на Пенко Гелев превръщат сцената в истински вълшебен свят. В този свят актьорите са и музиканти, и разказвачи, а децата могат да се докоснат до магията на словото и музиката с помощта на герои като Спящата красавица, Малечко – Палечко, Зеления дракон, Красавицата, Звяра и вълшебниците.

Третият сезон на спектакъла ще отбележи 140 години от рождението на френския композитор Морис Равел, които се навършват през 2015 г. На 30 ноември 2014 в зала “Славейков” (Френски институт) от 11:30 ч. всички малки и големи почитатели на изкуството ще могат да видят спектакъла.

За да дадем възможност на някой от вас да си спечели билети – 1 възрастен и 1 детски – за представлението на 30 ноември 2014, ви поканихме да потърсите отговорите на въпросите на какъв инструмент свири Зеленият дракон и кой е автор на приказката за него.

Чрез томбола бе определено името на един от всички, дали верен отговор под публикацията в сайта или във Фейсбук-страницата ни, който получава билетите за представлението в неделя. Късметът се усмихна на Виолета Гергьовска, която ще може да се наслади на магията на „Майка ми Гъската“ заедно с детето си в неделя, 30.11.2014 г. Честито, Виолета!

А ето и верните отговори: Зеленият дракон, герой от едноименната приказка на Мадам д`Олноа, в спектакъла „Майка ми Гъската“ свири на тромбон. Неговата роля се изпълнява от Ивайло Христов, автор и на либретото и адаптацията на спектакъла.

Повече за всички музикални инструменти, които ще срещнете в „Майка ми Гъската“, както и превод на малко познатите приказки, ще откриете в сайта на спектакъла. Там е поместена и програмата за предстоящите събития – не я пропускайте.