Вълнуващи приключения с „Историите на Дерек: Животът ми като таен агент“

Дошло ли ви е до гуша от училището? Омръзнало ли ви е да четете по задължение (дори през ваканциите!)? Иска ли ви се родители и учители да спрат да повтарят: “Учи, старай се, дай всичко от себе си!”? Мечтаете ли да зарежете всичко и да се отдадете на вълнуващи приключения? Тогава…вземете “Историите на Дерек: Животът ми като таен агент” (изд. Софтпрес) на писателката Дженет Тажиян и вижте къде ще ви отведе тази супер забавна книга, която не е включена в Н-И-К-А-К-В-И задължителни списъци.

“Историите на Дерек: Животът ми като таен агент” е дневник на едно съвсем нормално 12-годишно момче, отдадено на пакостите и игрите, което няма намерение да пропилява лятната си ваканция в учене.

Дерек си има железни правила:

  1. Не чете книги, които възрастните се опитват да му пробутват, защото “да принуждаваш едно дете за нещо толкова лично като четенето” е абсолютна проява на лош вкус; чете с удоволствие единствено комикси;
  2. Предпочита да изживява приключения, вместо да чете за тях;
  3. Прави постоянни опити да вразуми големите, които се държат с него като с малко дете;
  4. Вярва, че лятната ваканция е време на пълна свобода – без уроци, домашни и задължения!

Следвайки тези правила, Дерек се забърква в разкриването на загадка отпреди десет години. Разбулва някои тайни, достига до важни изводи и разбира нови неща за самия себе си. Дерек от началото на книгата е доста по-различен от Дерек в края й, но в нито един момент не се отказва от чувството си за хумор, богатото си въображение и безкрайното си любопитство.

Освен страхотната история за едно момче (и неговото куче), за белите, в които се забърква и за научените уроци, които не се преподават в училище, книгата има и още един голям плюс – забавните илюстрации на думи, които Дерек сам рисува.

Нямам търпение да прочета следващите книги от поредицата: “Животът ми като екшън герой” и “Животът ми като автор на комикси”!

Дано излязат скоро! Pray

Автор: Цветомира Дукова