Спечели билети за „Майка ми Гъската“, докосни се до Морис Равел

„Човекът без музика бедняк е последен,

който даже не знае колко много е беден,

понеже, че музиката е богатство голямо,

става ясно със слушане и със свирене само!“

– „В лунната стая“, В. Петров

Третият сезон на музикалния спектакъл за деца Майка ми Гъската ще отбележи 140 години от рождението на френския композитор Морис Равел, които се навършват през 2015 г.

На 30 ноември 2014 в зала “Славейков” (Френски институт) от 11:30 ч. всички малки и големи почитатели на изкуството ще могат да видят спектакъла. Представлението за деца на Ивайло Христов е изградено именно върху музика от Морис Равел, като вплита още сюжети от популярни френски приказки, театър и авторски илюстрации на Пенко Гелев.

“През март 2015 г. се навършват 140 години от рождението на композитора. Тази годишнина и новият сезон на представлението са чудесен повод да запознаем малчуганите с един от най-известните и обичани френски композитори от 20-ти век и с неговата музика да разкажем приказки за деца от всички възрасти’”, споделя Ивайло Христов, автор на либретото и адаптацията на спектакъла.

Петте пиеси по приказките “Спящата красавица”, “Малечко – Палечко”, “Зеленият дракон”, “Красавицата и Звярът” и “Феите” се изпълняват в оригинален аранжимент за медни духови инструменти. Словото и музиката на сцената се допълват от тематичните рисунки на Пенко Гелев – обичан от няколко поколения художник, един от авторите на легендарното списание “Дъга”, илюстратор на „Приказка за вълшебната флейта“ и комиксът „Илийчо и Август“. А актьорите в “Майка ми Гъската” са всъщност музиканти, които между приказките разказват и историята на музиката и музикалните инструменти.

Искате ли и вие да станете част от магията на спектакъла и да си спечелите 2 билета за представлението на 30. ноември 2014 г. (неделя)? До 18 часа в петък, 28.11.2014 г., приемаме коментари под публикацията на какъв инструмент свири Зеленият дракон и кой е автор на приказката за него.

Ето и три възможни отговора:

а) валдхорна; Шарл Перо

б) тромбон; Мадам д`Олноа

в) цугфлейта; Мадам дю Бомон

Един от вас, дал верни отговори, ще бъде изтеглен чрез жребий и ще получи 2 билета (1 възрастен и 1 детски) за представлението „Майка ми Гъската“.

Спектакълът “Майка ми Гъската” се осъществява в близко партньорство с Френския институт в България. През 2013 г. Национален фонд “Култура” по програма “Публики” насърчава просветната програма на трупата с финансирането на представленията в различни столични училища.

Пълна информация за постановката и програмата може да намерите на сайта на “Майка ми Гъската”Билети за всички предствавления могат да се купят през сайта на представлението, в мрежата на “Тикет Плюс” или в залата преди представлението.