„Майка ми Гъската“ – френски приказки, разказани с музика

На 9 и 16 Март 2014 г. от 11:30 в обновената зала “Славейков” на Френския институт (пл. “Славейков” 3) децата и техните родители ще могат да гледат музикалния спектакъл “Майка ми Гъската”.

Пет от най-популярните френски приказки – “Спящата красавица”, “Малечко-Палечко”, “Зеленият дракон”, “Красавицата и Звярът” и “Феите” – ще оживеят с музика от Морис Равел и илюстрации на Пенко Гелев, а актьорите на сцената са всъщност музиканти.

„Срещата с изкуството на сцена изгражда у детето траен усет към културата, чрез разпознаването на красиво и грозно, добро и зло, вълнуващо и скучно“, коментира Ивайло Христов, автор на либретото и адаптацията на спектакъла, и допълва: «Колкото по-рано човек срещне на живо изкуството на сцена, толкова по-голям шанс има той да го обикне.“

Музиката в спектакъла е написана преди 100 години от френския композитор Морис Равел. Спектакълът “Майка ми Гъската” се осъществява в близко партньорство с Френския институт в България. През 2013 г. Национален фонд “Култура” насърчава Просветната програма на трупата, като те продължават да радват децата в много столични училища.

Пълна информация за постановката и програмата може да намерите на сайта http://www.ma-mere-loye.eu. Билети за всички представления могат да се купят през сайта, в мрежата на „Тикет Плюс“ или в залата преди представлението.