Хрониките на Спайдъруик: продължението и „Песента на водния дух“

Честно да си призная, не съм чела „Хрониките на Спайдъруик“, а само ревюто на Вал Маринова за първата част на поредицата. Но, за да поправя пропуска си отчасти , реших да заложа на „Хрониките на Спайдъруик: продължението“!

В новите книги от поредицата, главни герои са Ник Варгас (леко пълничък, доста смотан и лош спортист) и доведената му сестра Лори. „Песента на водния дух“ разказва за следното: след смъртта на майка му, Ник решава да не създава проблеми на близките си, макар начинанието да е доста трудно – особено ако се домъкне някаква доведена сестра и се настани в собствената ти стая! Лори пък мечтае да се казва Лоранатхана, пада си по феи и се размотава наоколо с наръчник за всякакви причудливи вълшебни същества. 

След преместването си в новостроящия се комплекс, в който живее Ник с баща си, Лори решава да изследва терена за необикновени… животинки като келпи, никси и други такива. Полубратът й, воден от огромното си нежелание, потегля след момичето на експедиция. Всичко изглежда доста тъпо – да обикаляш сред храстите и да шляпаш в калта, докато Ник не намира четирилистна детелина. Тогава всичко се обърква…

Полуживата никса Талоа, Зрението, ужасяващият великан – всички те се появяват в света на Ник и Лори накуп, обръщайки скучния им живот надолу с главата. За да намерят решение на сполетелия ги О-Г-Р-О-М-Е-Н  и доста разярен проблем, децата предприемат отчаяно пътешествие до Орландо. Там се запознават с Джерард и Саймън – героите от „Хрониките на Спайдъруик“. Дали заедно децата ще успеят да върнат нещата по местата им?

Май ще разберем от следващите две книги в поредицата „Хрониките на Спайдъруик: продължението“…

Не пропускайте да узнаете повече и за началото на поредицата в ревюто на Вал Маринова за „Книга за духовете“.

Автор: Вал Стоева

[club]