Дора и нейната книжка за добрите обноски

Сигурно често чувате от родителите си „Кажи благодаря на леля …!” или „Защо не поздрави еди-кой-си вчера?”. Тези вечни напомняния са досадни, нали? Но пък добрите обноски са важни.

Дора Изследователката е готова да ти се притече на помощ с нейната книжка за добрите обноски. Тя и Ботичко се съгласяват да помогнат на сърдития стар Трол да намери къщата на Мишока и да му се извини, че го е обидил сутринта.

Картата отново ще им посочи пътя, а той минава през Езерото на кихащите змии и Планината на дракона. Докато пътешестваш с Дора и приятелите й, ще научиш кога и как да поздравиш приятел, кога да благодариш, какво да кажеш, когато някой кихне и как да се извиниш.

Така, ако някога се затрудниш да си спомниш как да се държиш възпитано в определена ситуация, спомни си какво правят Дора, Ботичко и Тролът в подобен случай.

Прочети още ревюта на книжки за Дора Изследователката: „Дора в дълбокото море” и „Раницата на Дора” и не пропускай да се включиш в нашата игра „Познай героя“. Две седмици, десет героя, две седмични томболи и десет награди те очакват!

Автор: Лора Филипова