Дора Изследователката в дълбокото море

Кой не е чувал за Дора Изследователката, кой не знае за нея? Анимационните филмчета за малката любопитка вероятно са били интересни и на вас, а не само на малките ви деца. За щастие, историите за момиченцето с голямо сърце и любопитен нос вече могат да бъдат открити и в книжен вариант. Отскоро на пазара се появиха историите на Дора, разделени в няколко категории в зависимост от нивото на четивни възможности на малките читатели: подготвително ниво (разпознаване на думите), ниво 1  (започваме да четем), ниво 2  (самостоятелно четене) и ниво 3  (свободно четене).

„Дора в дълбокото море“ е книжка за читатели на ниво 1, които могат да четат, но все още имат нужда от мъничко помощ. А помощта в книжката идва от картинките, с които части от изреченията са заменени. Историята в книжката е увлекателна и разказва за Прасенцето Пират, изгубило своя сандък със съкровище право в морето. За да му помогнат, Дора и приятелчето й Ботичко се гмурват под морската повърхност в търсене на изчезналия сандък. А на морското дъно се крият толкова интересни чудеса…

Книжката „Дора в дълбокото море“ е за малчугани с ниво на четене 1 – деца, които могат да прочитат по няколко прости думички сами или пък с помощта на възрастен. Много от думите в текста са заменени с картинки и правят книжното приключение забавно и доста нестандартно. Едрият шрифт е напълно съобразен с възможностите на малките читатели и е допълнително улеснение за тях. А ако прибавим и образа на любимата анимационна героиня към всичко изброено до момента, сами ще се уверите, че поредицата за Дора Изследователката е чудесен начин за стимулиране на първите стъпки в четенето.

Автор: Вал Стоева