Моята своенравна вещица и момичешкия оркестър

Вещицата Хагата Агата, Хаги Аги за по-кратко или Х.А. за още по-кратко, е най-щурата и своенравна вещица на света. Тя не иска да кудкудяка и да плаши хората, а предпочита да се сприятелява с тях. Освен това често прескача в Отвъдната страна, където живеем ние, за да се наслаждава на магазините за обувки и на луксозните аквамаринови басейни в нашия свят.

Честно казано, Хаги Аги ми се струва доста готина, но за нещастие мнението на нейния асистент е коренно различно. Котаратък Мърморан Б. (или М.Б.) е изпаднал в тежка ситуация по няколко причини:

Първо, своенравната му господарка е откраднала ВСИЧКИТЕ му дневници и ги е предоставила на един Вълшебник/Издател, за да можем ние с вас да ги четем. В тези тайни книги обаче са скрити супер секретни вещерски заклинания и преживявания и М.Б. е на косъм от наказание от Великия Вещерски Съвет!

Второ, Хаги Аги никак, ама никак не обича да се държи прилично, да изглежда грозна и да спазва правилника на вещиците. Затова нейният асистент трябва да я следи и да я напътства – една загубена кауза за М.Б.

И трето, на Хаги Аги един ден й хрумва да сформира момичешки оркестър – ама наистина голям оркестър, който да стане по-голям от мечтите си. Тук започва началото на края…

В дневниците на М.Б. ще откриете как Хаги и екипът й измислят име на групата, как намират най-добрата певица и я превръщат в изумителна красавица и как се прави заклинание за момиче от момичешки оркестър. Ще се позабавлявате с щурите песни на бандата и ще разберете защо никога, ама никога не трябва да правите неща, които не са за вас!

Книгата „Моята своенравна вещица прави момичешки оркестър“ е забавна и приятна за четене. Написана е в стил „дневник“ и четенето й се превръща в приключение, гарнирано с много картинки и смешни хрумки. Определено ще допадне на младите дами на възраст от 9 до 12 години и ще им даде идеи, с които да превърнат скучните делници в празници.

Автор: Вал Стоева