Детска творческа работилница по време на Нощта на музеите в Пловдив

По време на десетото юбилейно издание на Нощта на музеите и галериите в Пловдив на 13 септември 2014г., от 18:00 до 20:00 часа, ще се проведе вече традиционната Творческа работилница за миникартини, научи екипът на „Детски книги” от координатора на Местния център за работа с доброволци към Детския отдел на РНБ „Иван Вазов” и организатор Мария Петрова.

Тя ще се проведе за пети път в Детския отдел на пловдивската библиотека на ул. „Авксентий Велешки” 15, а тази година темата е „Нощем странни създания странстват по страниците…”. Входът е свободен, а част от забавленията включват ужасяващо дизайнерско ателие, чудовищен грим, български нощни бесове и страховити пожелания за „Лека нощ!”.

“Винаги има различна техника, която им обяснявам и ги оставям да творят волно. Правим красиви изложби, а снимките ни напомнят колко хубаво ни е било заедно сред книгите”, сподели за „Детски книги” организаторката Мария Петрова. „Най-прекрасната част е да се здрависам с децата и родителите, които са идвали в Лятната читалня или на другите ни инициативи. Те водят и други приятелчета, което показва, че харесват инициативите”, допълни тя.

В провеждането на работилницата помагат 10 доброволци и 2 библиотекарки. Всяко от предишните издания на инициативата е било посетено от над 500 деца и родители в рамките на 2 часа.

Детската програма на Нощ на музеите и галериите 2014 можете да видите тук.