„Библиотека Славейче”: Великани

Напредвате ли с прочитането на книжките с приказки от поредицата на „Библиотека Славейче”? Няма да се отказвате, ей! Все пак книжките в поредицата са само 12, приказките в тях са с едър шрифт за улеснение на начинаещите читатели, а след всяка приказка са включени забавни игри.

Надявам се не се страхувате от великани, защото книжката, която искам да ви представя, съдържа цели две приказки за големите герои. То няма и от какво да се страхувате, защото се оказва, че има не само зли и страшни великани, а и добри. Като зеления трол, по-точно тролка, от първата приказка.

През есента Джон, синът на един беден селянин, се отправил към морето, за да лови риба цяла зима. Обикновено Джон отивал с баща си, но сега баща му бил много остарял и се наложило синът да замине сам. Бащата го предупредил да не спира при голямата черна скала заради опасните тролове, които живеели там. Според вас Джон спазил ли е заръката му? А дали се е срещнал с опасните тролове? Прочетете сами.

Във втората приказка обаче става дума за трима великани – огромни и лоши. Лъжиците им били като лопати, а вилиците ставали за прекопаване на градини. Еха! И вие ли се впечатлихте? Срещу тях се изправя ловецът Сам, но късметът му изневерява и той се оказва натоварен с нелеката задача да доведе на великаните принцесата от замъка. Ще успее ли и какво ще стане с принцесата, ще разберете от книжката…

За улеснение на малките читатели в края й има кратък речник на непознати думи и изрази – не се колебайте да го използвате, ако нещо ви затрудни. Не забравяйте, че когато прочетете и 12-те книжки от поредицата на „Библиотека Славейче” ще получите и персонална грамота от издателство „Фют” плюс специална папка, в която да подредите страниците от първия си читателски дневник. Тогава не пропускайте да ни се похвалите!

Прочетете и ревютата за динозаврите, животните, кучетатаконете и вълшебните замъци на „Библиотека Славейче“.

Вземете книгата с код с кауза DK19 от Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg. Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.